Proiecte internaționale - Scoala Gimnaziala Nr. 3

Caută
Go to content

Main menu:

Despre noi

PROIECTE INTERNAȚIONALE


1. 
Proiectul Erasmus Plus pentru  formarea personalului  Motivare , implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană

          În perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2019 în Școala Gimnazială Nr.3 Suceava se va derula Proiectul Erasmus Plus pentru  formarea personalului  Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană cu numărul de referință 2017-1-RO01-KA101-036429.

           Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, grantul obținut fiind în valoare de 35 570 de euro.
           Scopul proiectului nostru are în vedere  realizarea unei educații de calitate comparabilă cu cea oferita de sisteme de educație eficiente, recunoscute la nivel internațional prin : modernizarea procesului educativ pornind de la modele europene consacrate, întarirea relației școala-părinți-comunitate pentru crearea unei conștiinte civice europene,  realizarea pe termen lung a unor parteneriate Erasmus Plus și eTwinning pentru deschiderea pe care acestea o oferă atât profesorilor cât și elevilor spre sistemul european de valori.
           Prima etapă a proiectului presupune participarea la cursuri de formare organizate în 6 țări europene  a 17 cadre didactice.
           Proiectul va contribui la îndeplinirea obiectivelor strategiei europene 2020 ce vizează reducerea abandonului școlar pentru că va oferi profesorilor posibilitatea aplicării unei metodologii moderne, elevii vor fi motivați și vor avea la dispoziție instrumentele necesare succesului educațional devenind cetățeni responsabili și eficienți.
           Acest proiect european continuă misiunea Școlii Gimnaziale Nr.3 Suceava care oferă de decenii FIECĂRUI ELEV O SANSĂ DE REUȘITĂ.

Apariții în presă:
2. MOTIVATING ADULT LEARNERS' PARTICIPATION AND PERSISTENCE IN LIFELONG LEARNING
În perioada 13-17 mai 2013 doamnele profesoare Sidonia Apetrei și Renate Întorsură au participat la cursul de formare MOTIVATING ADULT LEARNERS'
PARTICIPATION AND PERSISTENCE IN LIFELONG LEARNING. Acest curs s-a desfășurat în cadrul Programului Comenius.


3. CONTENT AND LANGUAGE INTEGRATED LEARNING FOR ARTS AND HUMANITIES TEACHERS IN EXETER
În perioada 20 mai - 2 iunie 2013 doamna profesoară Isabel Vintilă a participat la cursul de formare CONTENT AND LANGUAGE INTEGRATED LEARNING FOR ARTS AND HUMANITIES TEACHERS IN EXETER, desfășurat în Marea Britanie.
 
Back to content | Back to main menu